Estudi: “El triangle de l’èxit empresarial: innovació, marca i exportacions”

8 jul., 2017 / Actualitat

“El triangle de l’èxit empresarial: innovació, marca i exportacions” és un estudi de l’Oficina Espanyola de patents i Marques (OEPM) i Associació per a la Defensa de la Marca (ANDEMA), amb la col·laboració de la Cambra de Comerç d’Espanya i del Fòrum de Marques Famoses Espanyoles (FMRE), realitzat per la Universitat d’Alacant on s’analitza l’impacte que tenen els drets de propietat industrial a les exportacions i conseqüentment en la internacionalització de les empreses i en l’economia i ocupació espanyols.

L’estudi es va encarregar a la Universitat d’Alacant per a completar les dades d’un primer estudi de 2012 on s’analitzava el “Impacte de les marques en l’economia i societat espanyoles”. Llavors, va ser la primera vegada i amb caràcter multisectorial que es va analitzar l’impacte de les marques en una sèrie d’indicadors econòmics com són el Producte Interior Brut (PIB), Ocupació, Impostos i tributs, Exportacions, R + D i contribució al Comerç i Publicitat. La principal conclusió d’aquell estudi va confirmar la importància de les marques com a factors essencials del creixement i generació de riquesa per a la societat espanyola.

En aquest nou estudi s’aborda l’impacte dels drets de propietat industrial des del prisma de la internacionalització i les exportacions.

En concret, els principals resultats d’aquest estudi evidencien que:

La presentació de l’estudi va tenir lloc el passat 25 d’abril de el 2016 a les 18.30 a la Sala juliol Delicat de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) a Madrid i va estar presidit pel subsecretari d’Indústria, Energia i Turisme i President de la OEPM. En el mateix van intervenir la directora general de l’OEPM, la presidenta de ANDEMA, la directora general de la Cambra de Comerç d’Espanya, el director general adjunt de l’FMRE i el director de l’Estudi de la Universitat d’Alacant.

L’estudi està accessible al web de l’OEPM i al web de ANDEMA.

A més s’ha realitzat un resum executiu del mateix la versió també està disponible en anglès.

Per a més informació: areadifusion@oepm.es, andema@camara.es

(Font OEPM)

 

Més notícies
iglésiesassociats Avís legal i Política de privacitat
CONSULPI PROPIEDAD INDUSTRIAL, S.L. - PATENTS I MARQUES
Rambla Badal 137-139, Escala B - Entlo. 1ª, 08028 BARCELONA - SPAIN
Tel. +34 932 964 626 - Fax +34 934 223 438 - email: info@consulpi.com
Consulpi

Consulpi