Dissenys industrials

Dissenys industrials

Es considera Disseny Industrial l’ aparença de la totalitat o d´una part d´un producte, la qual resulti de les característiques de les línies, contorns, colors, forma, textura o materials del producte en si o bé de la seva ornamentació.

Es considera com a Producte tot article industrial o artesanal, incloses, entre altres coses, les peces destinades al seu muntatge en un producte complex, l´embalatge, la presentació, els símbols gràfics i els caracters tipogràfics, amb exclusió dels programes informàtics.

Requisits de protecció

Es podrán registrar els dissenys que siguin nous i posseeixin caràcter singular.

Es considera que un disseny és nou quan cap altre disseny idèntic s’ha fet accesible al públic abans de la data de presentació de la sol.licitud de registre, o si s’hi reivindica prioritat, abans de la data de prioritat. Es consideren idèntics els dissenys les característiques dels quals difereixin nomès en detalls irrellevants.

Es compleix el requisit de carácter singular quan la impresió general que produeixi en l´usuari informat difereixi de la impresió general produïda en aquest usuari per qualsevol altre disseny que hagi estat accesible al públic abans de la data de presentació de la sol.licitud del registre o, si s’hi reivindica prioritat, abans de la data de prioritat.

Un disseny industrial registrat tindrà una duració de cinc anys des de la data de presentació i podrà renovar-se per un o més períodes successius de cinc anys fins un màxim de 25 anys a comptar des de la data de sol•licitud.

 

ÀMBIT DE PROTECCIÓ:

Disseny Nacional: Ofereix protecció en el país on s’ha presentat la sol·licitud.

Disseny Comunitari: Protecció vàlida per als 28 països de la Unió Europea. Mirar països membres

Disseny Internacional.

iglésiesassociats Avís legal i Política de privacitat
CONSULPI PROPIEDAD INDUSTRIAL, S.L. - PATENTS I MARQUES
Rambla Badal 137-139, Escala B - Entlo. 1ª, 08028 BARCELONA - SPAIN
Tel. +34 932 964 626 - Fax +34 934 223 438 - email: info@consulpi.com
Consulpi

Consulpi